En elevs guide som pilotelev hos Flight4000

MAJ

Jeg begyndte min uddannelse til kommerciel pilot hos Flight4000, Roskilde i 2018. I dag arbejder jeg som pilot på spændende missioner rundt om i hele Europa. Du kan her læse mere om, hvordan jeg oplevede min uddannelse som elev hos Flight4000.

Overvejer du at blive kommerciel pilot, er der et vigtigt aspekt, som du skal tage med i dine overvejelser. Når vi har afsluttet vores uddannelse, så ser alle vores hard copy certifikater fuldstændig identiske ud, men træningen bag, og den erfaring du opbygger undervejs i din uddannelse, varierer ganske betragteligt.

Jeg tog i sin tid til et informationsmøde hos Flight4000 sammen med en tidligere kollega. Vi havde begge gået med drømmen om at gøre flyvning til vores levevej og havde sammen kigget lidt på de forskellige flyskoler, som fandtes på markedet.

Synonymt for os begge var, at vi befandt os på bar bund og på ingen måder var afklaret i forhold til vores endelige valg. Vi havde deltaget i flere infomøder hos skolerne rundt om i landet, ikke et ondt ord om dem, men efter mødet med Flight4000 var det tydeligt, at de skilte sig ud fra mængden, og at vi her havde fundet vores match.

Der var en behagelig imødekommenhed, og vi fik en yderst professionel præsentation af deres uddannelses setup og måden hvorpå de ønskede at uddanne deres elever til at blive kommende piloter. Flight4000’s motto er ”sammen flyver vi bedre”. Indeholdt i det motto ligger bl.a., at man er en del af holdet, en del af teamet med en fælles agenda og en fælles målsætning, som har til hensigt at give dig de bedste forudsætninger og muligheder undervejs i dit uddannelsesforløb.

Dagsordenen sætter du selv, og du bliver en del af skolen på lige fod med alle, du måtte møde igennem dit forløb. Netop dette faktum var, for mit vedkommende, afgørende for mit valg af skolen. Jeg kunne, i samarbejde med vejlederne på skolen, tilpasse min uddannelse, så den passede ind i min dagligdag, som på det tidspunkt inkluderede både et fuldtidsjob og et spædbarn. I samarbejde med skolen skræddersyr I en plan, som passer ind i din hverdag og til dit tempo. Så hvis du har tid til at flyve 1 lektion om ugen, så er det dét, der bliver planlagt, har du lidt bedre tid og gerne vil være hurtigere færdig, så kan du planlægge at flyve hver dag (hvis vejret ellers tillader det).

På skolen kan du være sikker på at flyve dine lektioner sammen med dygtige og kompetente instruktører, som har en masse viden og erfaringer fra deres liv og karrierer som piloter. En viden som de glædeligt videregiver til deres elever. Mange af instruktørerne er folk, som stadig arbejder i airlines, og hvis det er der, du ser dine fremtidsmuligheder, er jeg overbevist om, at de vil være behjælpelige med, at du opnår de fornødne kompetencer og kvaliteter, som vil matche dine fremtidige karriereønsker. Det er i deres interesse at uddanne piloter efter de højeste standarder, som er et krav i et airline, en standard som de er bekendt med og selv udøver i praksis.

Du vil flyve meget af din træning på helt nye og moderne fly med ny-teknologisk sikkerhedsudstyr. Den teoretiske del af uddannelsen foregår i velegnede lokaler ved Roskilde Lufthavn i en hyggelig og familiær atmosfære. Selvom jeg nu er tidligere elev, lægger jeg fortsat vejen forbi skolen til en hyggelig sludder om vind og vejr.

Gode råd til kommende elever

Vær forberedt!

Hemmeligheden bag succes ligger i konstant at holde sig målet for øje – derfor vær altid velforberedt!

Gør dig selv den tjeneste at forberede dig på dine lektioner og mød op i god tid. Igennem din planlægning og forberedelse sikre du et langt bedre flow, som bevirker en væsentligt højere udnyttelsesgrad og optimering af din tid sammen med instruktøren. Et yderligere incitament hertil er, at du på den lange bane vil kunne bringe dine uddannelsesomkostninger ned.

Vær motiveret!

Vær sikker på dine mål, inden du går i gang. Det er mange penge at skulle bruge på en uddannelse, hvis man ikke har hjertet med i det og er parat til at investere det nødvendige. Er du i en situation, hvor du ikke er helt afklaret og sikker på, om det nu også er noget for dig, så vent til efter din første flyvetur, hvor du selv har styringen, så jeg sikker på motivationen nok skal komme helt naturligt.

Hold fokus!

”Flyv ikke højere end vingerne kan bære” – vær fokuseret, hav dig selv med hele vejen, bevar jordforbindelsen – tænk dig om, brug menneskerne omkring dig, vær ydmyg, lyt og lær – ”experience matters”. Med disse få værktøjer vil du komme i mål og opleve og erfare, at ”sammen flyver vi bedre”.

 

Tidligere pilotelev hos Flight4000,  Martin Jensen, aka MAJ

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email
Twitter