Din personlige pilotuddannelse

Miljø

Rainforest

Miljøet betyder meget for os alle og hos Flight4000, er det en del af vores strategi: Vi ønsker at være så klimaneutrale, som det er muligt i en branche, der er kendt for stort forbrug af blyholdige fossile brændstoffer. Vi støtter op omkring FN’s bæredygtige verdensmål

Vi har sat nogle mål for at reducere vores miljøbelastning ved drift af vores flyveskole

  • Vi skal anvende så miljøvenlige fly som overhovedet muligt. Vores valg af Evektor Sportstar hænger sammen med et meget lavt forbrug af miljøvenlig, blyfrit brændstof.
  • Vi har forbudt brugen af plastic vandflasker, men udleverer i stedet en lækker termoflaske, som kan indeholde det gode danske postevand. Dermed sparer vi naturen for en stor mængde plastic, uanset om det er genanvendeligt eller engangsbrug.
  • Vi har fjernet stort set alt papir og erstattet med elektronisk dokumentation. Der går ca. 2 kg. træ til at lave 1 kg. papir. Vi syntes at træerne skal blive i skoven og forbedre vores miljø og biodiversitet

Hvis du ønsker at blive pilot, stadig have god samvittighed overfor miljøet og uden at gå på kompromis med sikkerhed og komfort, så har du årsagen til, at vi valgte en Sportstar

Faktisk så vil forskellen i brændstofforbrug i løbet af dit PPL kunne forsyne en Peugeot 208 med brændstof en tur halvvejs rundt om jorden. 

Brændstofforbrug i løbet af dit PPL

Evektor Sportstar
Liter brændstof
Standard skolefly i Roskilde
Liter brændstof

Vi får tit spørgsmålet, om det ikke er miljøsvineri at flyve rundt i små fly. Vi har derfor sammenlignet en tur fra Roskilde til Sønderborg i henholdsvis en Sportstar og en Peugeot 208, som er en meget udbredt og populær bil i Danmark.

Vi tager højde for, at vi skal taxi lidt rundt på banen og varme flyet op, inden vi går i luften. Vi ser bort fra, at bilen måske vil hænge fast i et par køer over Fyn. Men forskellen er omkring 2 liter benzin og lidt over 2:15 sparet i tid. 

Sportstar
Liter brændstof
Peugeot 208
Liter brændstof
Sportstar
Tidsforbrug
Peugeot 208
Tidsforbrug
UN Sustainable goals
UN SDG-12
UN SDG-13
UN SDG
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email
Twitter