Commercial Pilot License - CPL(A)

Hvis flyvning skal være din levevej

I dag findes der to forskellige muligheder for at tage den kommercielle pilotuddannelse, som kan føre dig op forrest i cockpittet på en stor flyvemaskine fyldt med passagerer – hhv. den integrerede og den modulare uddannelse:

Den integrerede uddannelse: Man afsætter al sin tid i en 2-års periode, og gennemgår et tæt pakket forløb.

Den modulare uddannelse: Man tager den samme uddannelse, men har parallelt hermed mulighed for at arbejde – og dermed delvist at finansiere uddannelsen løbende.

Den modulare erhvervspilotuddannelse er ideel til dig, som gerne vil undgå at have en stor studiegæld, når du står med pilotcertifikatet i hånden. Vær i den henseende opmærksom på, at den modulare pilotuddannelse ikke er SU-berettiget.

Hos Flight4000 tilbyder vi uddannelsen til erhvervspilot, som en modular uddannelse. Du kommer således til at studere på deltid og har dermed mulighed for at arbejde op til fuldtid ved siden af studierne. Uddannelsen planlægges, struktureres og gennemføres i et tempo, som matcher din hverdag. Den modulare uddannelse til erhvervspilot varer 2-4 år. Længden af pilotuddannelsen vil i høj grad være afhængig af den tid og økonomi, som du har til rådighed gennem uddannelsesforløbet.

Den modulare erhvervspilotuddannelse består af en række moduler fordelt på både teori og praktisk flyvetræning. Hos Flight4000 sætter vi fokus på, at du som elev kommer hurtigt i gang med den praktiske flyvning, så du har noget praktisk erfaring at binde din teoretiske viden op på. Det er vores erfaring, at dette øger vores elevers indlæring væsentligt.

Når du har gennemført den modulare erhvervspilotuddannelse hos Flight4000, vil du have følgende rettigheder og certifikater:

PPL(A)Erhvervspilot

Privatflyvercertifikatet, som giver dig retten til og muligheden for at føre en enmotoret stempelmotorflyvemaskine samt herunder at udføre private operationer. Et privatflyvercertifikat giver dig således muligheden for at flyve med dine venner og familie, inden du er færdiguddannet som erhvervspilot.

VFR-NAT (NR)

En Night Rating giver dig rettigheden til at flyve om natten.

ATPL

Airline Transport Pilot License er baseret på kombineret distancelearning og klasseundervisning. Der er undervisning 2 gange om ugen på skolen, samt ca. 20 timers hjemmestudier. ATPL tager ca. 9 måneder. Der undervises i fagene: Air Law, Airframe Systems and Powerplant, Instrumentation, Mass & Balance, Performance, Flight Planning and monitoring, Human Performance and Limitations, Meteorology, General Navigation, Radio Navigation, Operational Procedures & Principles of Flight.

IR-SE(A)

IR-SE(A) giver dig rettigheden til at føre et enmotoret fly under Instrument Meteorological Conditions (IMC-forhold). Det betyder, at du har rettigheden til at flyve et enmotoret fly både i og over skyer samt, når der er dårlig sigtbarhed.

ME-CLASS

Multi Engine Class Rating, omskoler dig til fly med flere motorer.

IR-ME(A)

IR-ME(A) giver dig rettigheden til at føre et fly med flere motorer under IMC-forhold.

CPL(A)

CPL(A) er det kommercielle pilotcertifikat til at udføre flyvning på flyvemaskine. Et CPL(A) giver dig således rettigheden til at udføre kommercielle flyvninger.9 m