Din personlige pilotuddannelse

ILD fik sine vinger

Endnu en dygtig pilot har gennemført sin kommercielle pilotuddannelse hos Flight4000.

Nicklas Devel (ILD) startede hos Flight4000 i november 2017 efter at have startet sin PPL-uddannelse på en anden skole. Han skiftede skole, fordi han fandt, at kulturen på Flight4000 passede ham bedre.

Oprindelig havde han kun tænkt sig at tage et Privat Pilot certifikat PPL(A), da han altid havde drømt om at blive pilot. Efter PPL fandt han ud af, at han ville gå hele vejen og blive kommerciel pilot. Nicklas er til daglig IT-konsulent.

Han beskriver rejsen hos Flight4000 som en begivenhedsrig tur, hvor saglighed og professionalisme blev serveret på en personlig måde. Det var en hård rejse, når man samtidig havde et fuldtidsjob ved siden af. Den modulare uddannelse var dog helt perfekt, da man kunne balancere tid og økonomi. I forhold til sin pilotuddannelse er han helt gældfri, da han har haft mulighed for at arbejde under hele pilotuddannelsen. 

Det giver den modulare uddannelse hos Flight4000 mulighed for. Her betales uddannelsen løbende, så den kan justeres med ens økonomiske muligheder. Den største udfordring var prioritering af tiden, da især ATPL-delen var hård, mens man arbejdede på fuld tid. Ligeledes krævede instrumentdelen en del
forberedelse.

Et godt råd fra en veloverstået uddannelse: “Hav styr på hjemmefronten og din økonomi. Der skal afstemmes forventninger bl.a. ift., at der til tider er stor dedikation til flyvning og forberedelse dertil, så der måske ikke er den samme tid til familiefødselsdage, ferier mv. “Det er ikke en badeferie, det er hårdt, men fedt”. “Det er vigtigt at sætte sig nogle delmål, inden man går i gang. PPL, ATPL, IR osv. Ellers kan det virke uoverskueligt”.

Omkring fremtidsplanerne kunne ILD røbe, at han er i fuld gang med at afsøge mulighederne for at kombinere et job som freelancepilot med hans faste IT-arbejde. Han skal nu i gang med sin MCC og overvejer ligeledes at bygge videre på sin pilotdrøm med en flyveinstruktøruddannelse.

Den vil han naturligvis også tage på Flight4000, hvor vi ville glæde os til, at byde ham velkommen som instruktør.  

Med disse ord og erfaringer fra ILD, ønsker alle vi på Flight4000 ham held og lykke fremover. Vi er sikre på, at med hans dedikation og viljestyrke skal han nok nå den næste milepæl.

Foto: Eksaminer BAN og ILD giver en Coronasikker Wi-Five